Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 26-03-2024

IBS lanceert het IBS Private Equity Growth Fund II

We hebben een mooie aanvulling op ons Private Markets Investments platform, waarmee wij toegang bieden tot niet-beursgenoteerde beleggingen: Het IBS Private Equity Growth Fund II.

Het IBS Private Equity Growth Fund II zal investeren in een vijftal ‘best in class’ primary private equity fondsen. Daarnaast zullen wij ook via exclusieve co-investments direct investeren in bedrijven in samenwerking met de private equity managers in het IBS netwerk.

Het IBS fonds zal naar verwachting:

  • 70 procent beleggen bij de fondsen: Rothschild FAPI, Keensight NOVA, Inflexion Buyout, Hg Saturn & EQT Growth.
  • 30 procent beleggen in directe co-investments met de bovenstaande vijf PE managers en andere PE managers in het IBS netwerk. De co-investments zullen plaats vinden via een allocatie aan het onderliggende IBS Co-investment Fund I.

De strategie

De vijf private equity fondsen bieden je een goed gespreide portefeuille van 40 tot 50 onderliggende private equity bedrijven. Daarnaast zullen wij via de co-investments direct investeren in 10 tot 12 bedrijven. Deze combinatie biedt een volledige allocatie naar het primary private equity segment.

De onderliggende strategieën richten zich op het ‘middle market’ segment. Dit zijn groeibedrijven in de levensfase voor een beursgang of doorverkoop aan een grotere investeerder. Dit marktsegment kenmerkt zich door lagere waarderingen, lagere schuldniveaus en veel groeipotentieel. Een combinatie die een zeer aantrekkelijk rendement kan bieden.

De nadruk ligt op winstgevende bedrijven met een kwalitatief sterk businessmodel. De bedrijven bevinden zich in een groeitrend als gevolg van technologische of demografische ontwikkelingen. Hierbij kun je denken aan technologie, healthcare, automation, B2B services, e-commerce en fintech.

Co-investments

Co-investments zijn exclusieve uitnodigingen van private equity managers om direct mee te beleggen in bedrijven. Wij schreven hier recent een blog over: zie deze link.

De co-investment allocatie naar het onderliggende IBS Co-investment Fund I geeft ons de mogelijkheid om uit de volledige dealflow van de vijf private equity fondsen directe beleggingen te selecteren.

Daarnaast heeft het co-investment fonds de mogelijkheid om een gedeelte van de co-investments te doen met andere private equity managers in het IBS netwerk. Dit stelt ons dus nog beter in staat om ons volledige private equity netwerk te benutten.

Co-investments genereren gemiddeld gezien nog hogere rendementen dan fonds beleggingen, onder andere omdat je over de co-investments geen management- en performance fees hoeft te betalen.

Voor wie mee wil doen

De fundraising heeft twee closings. De verwachte definitieve sluiting van de eerste closing van het IBS fonds is december 2024, je kunt je hiervoor inschrijven tot 15 november 2024. De tweede closing zal plaatsvinden in juni 2025. Het minimale commitment is EUR 250.000, daarboven in veelvouden hiervan.

Participanten in de eerste closing krijgen een jaarlijkse 0,1% fee discount en de gedane commitments in de eerste closing zullen direct gecommitteerd worden bij de onderliggende managers.

We kunnen nog heel veel vertellen over dit fonds en dat doen we graag. Neem gerust contact met ons op.