Direct naar content
IBS - Capital Allies

Als de lijn alle kanten op kan bewegen, komt het aan op discipline en wendbaarheid. Daarom vinden wij het belangrijk om ons niet te laten leiden door de waan van de dag. Maar door visie en de best bewezen aanpak. Wat onze visie is en hoe wij beleggen? We leggen het graag uit.

De drie van IBS

Wij beleggen aan de hand van de drie van IBS. Dit zijn de drie uitgangspunten die voor ons de kern van onze strategie vormen.

  1. Wij zijn actieve beleggers,
  2. vinden risicomanagement erg belangrijk,
  3. en beleggen alleen op een maatschappelijk verantwoorde manier.

Deze drie principes zijn volledig verweven in ons beleggingsbeleid.

De basis: maatschappelijk verantwoord

Het begint voor ons bij maatschappelijk verantwoord beleggen. Om dit te kunnen doen heeft IBS zich gecommitteerd aan de UN Global Compact en de duurzaamheidsrichtlijn van Goede Doelen Nederland. Beleggingen die niet in lijn zijn met deze  richtlijnen sluiten wij binnen heel IBS uit. Naast deze richtlijnen kijken wij actief naar onze eigen duurzame wensen. Zo willen wij bij IBS bijvoorbeeld niet beleggen in de olie-industrie. Om ons te helpen met onze uitsluitingscriteria gebruiken wij de data van MSCI ESG research.

Waarin beleggen wij?

Bij IBS beleggen we in aandelen en obligaties.

Wat betreft aandelen, wij hebben twee verschillende portefeuilles: De IBS 30 en de IBS Impact.

Met beide strategieën selecteren wij bedrijven op basis van de volgende criteria: 

  1. Een sterk duurzaam competitief voordeel.
  2. Een lange termijn groeipotentieel.
  3. Een solide balans.
  4. Een hoog rendement op kapitaal 
  5. Een managementteam dat werkt voor het lange termijn belang van alle stakeholders.

Voor de IBS 30 hanteren we een beleid waarin wij niet-duurzame bedrijven uitsluiten.

Voor de IBS Impact gaan we nog een stap verder. We beleggen voor de IBS Impact in bedrijven die positief bijdragen aan het klimaat, gezondheid of voeding.

Als actieve belegger stimuleren wij onze ondernemingen voor de lange termijn te denken. Beide portefeuilles presteren goed op duurzaamheid. Dit is echter geen eindpunt, maar een reis waarin het altijd beter kan en moet!

Van de ondernemingen in beide portefeuilles weten we veel. En  we leggen je graag uit waarom we in een bepaald bedrijf beleggen, of juist niet.

Obligaties zijn voor ons het stabiele deel van de portefeuille. Met de huidige rentestanden kiezen wij er voor om in de obligatie portefeuille geen onnodige risico’s te nemen. Wel beleggen we volgens een actieve strategie in obligaties, om zo extra rendement te genereren. Voor de obligatiebeleggingen geldt hetzelfde uitsluitingsbeleid als voor aandelen.

Hoe beleggen wij voor je?

Wanneer wij voor je gaan beleggen kiezen we samen een passend beleggingsprofiel. Afhankelijk van het gekozen profiel beleggen wij meer of minder in aandelen.

Wijkt het gewenste gewicht van aandelen over tijd af door koersbewegingen, dan kopen of verkopen we aandelen. Zo herstellen we de balans passend binnen het profiel. Dit creëert rust en helpt om je beleggingsdoelstelling te behalen.

We houden je op de hoogte

Via IBS Online heb je op elk moment toegang tot alle informatie over je vermogen. Niet alleen van de actuele stand van zaken, maar ook alle rapportages, contracten en fiscale jaaroverzichten.

Minstens eenmaal per jaar plannen we een uitgebreide review. Wil je dit vaker, dan kan dat ook. Je kunt sowieso altijd bij je relatiemanager terecht met vragen. En ons investment team is ook altijd bereid om toelichting te geven. We publiceren blogs en plaatsen we ieder kwartaal een kwartaalverslag op IBS Online. Daarnaast organiseren we regelmatig kennissessies en andere events waar we kunnen bijpraten.

Eerlijk over kosten

Het tarief hangt af van de omvang van het vermogen en eventuele aanvullende producten. De kosten zijn all-in. Dus geen eindeloze uitzonderingen of extra’s voor specifieke diensten.

Is dit alles? Nee! Over ons team, de rendementen en heel veel andere zaken vertellen wij je graag meer. Maak gerust een afspraak met ons. We delen graag!