Direct naar content
IBS - Capital Allies

Als de lijn alle kanten op kan bewegen, komt het aan op discipline en wendbaarheid. Daarom vinden wij het belangrijk om ons niet te laten leiden door de waan van de dag. Maar door visie en de best bewezen aanpak. Wat onze visie is en hoe wij beleggen? We leggen het graag uit.

De drie van IBS

Wij beleggen aan de hand van de drie van IBS. Dit zijn de drie uitgangspunten die voor ons de kern van onze strategie vormen.

  1. Wij zijn actieve beleggers,
  2. vinden risicomanagement erg belangrijk,
  3. en beleggen alleen op een maatschappelijk verantwoorde manier.

Deze drie principes zijn volledig verweven in ons beleggingsbeleid.

De basis: maatschappelijk verantwoord

Het begint voor ons bij maatschappelijk verantwoord beleggen. Om dit te kunnen doen heeft IBS zich gecommitteerd aan de UN Global Compact en de duurzaamheidsrichtlijn van Goede Doelen Nederland. Beleggingen die niet in lijn zijn met deze  richtlijnen sluiten wij binnen heel IBS uit. Naast deze richtlijnen kijken wij actief naar onze eigen duurzame wensen. Zo willen wij bij IBS bijvoorbeeld niet beleggen in de olie-industrie. Om ons te helpen met onze uitsluitingscriteria gebruiken wij de data van MSCI ESG research.

Waarin beleggen wij?

Bij IBS beleggen we in aandelen en obligaties. Dit doen we niet zomaar. We beleggen uitsluitend in kwalitatief goede bedrijven. Onze selectie van individuele bedrijven noemen wij de IBS 30. Dit zijn 30 bedrijven die in elk beleggingsprofiel zijn opgenomen.

Wij selecteren deze bedrijven op basis van de volgende criteria:

  1. Een sterk duurzaam competitief voordeel.
  2. Een lange termijn groeipotentieel.
  3. Een solide balans.
  4. Een hoog rendement op kapitaal en een hoge cash conversie.
  5. Een managementteam dat werkt voor het lange termijn belang van alle stakeholders.

Van de IBS 30 weten wij veel. We leggen daarom graag uit waarom we in een bedrijf beleggen. Als actieve belegger stimuleren wij onze ondernemingen voor de lange termijn te denken. Op dit moment presteert onze portefeuille goed op duurzaamheid. Dit is echter geen eindpunt, maar een reis waarin het altijd beter kan en moet!

Obligaties zijn voor ons het stabiele deel van de portefeuille. Met de huidige rentestanden kiezen wij er voor om in de obligatie portefeuille geen onnodige risico’s te nemen. Wel beleggen we volgens een actieve strategie in obligaties, om zo extra rendement te genereren. Uiteraard gelden dezelfde duurzaamheidseisen voor onze obligatie beleggingen.

Hoe beleggen wij voor je?

Wanneer wij voor je gaan beleggen kiezen we samen een passend beleggingsprofiel. We gaan er zo samen voor om het gestelde beleggingsdoel te behalen. Afhankelijk van het gekozen profiel beleggen wij meer of minder in de IBS 30. Wijkt een profiel over tijd af door koersbewegingen, dan herbalanceren wij dit. Concreet kopen of verkopen wij dan aandelen. Dit creëert rust en helpt om je beleggingsdoelstelling te behalen.

We houden je op de hoogte

Via IBS Online heb je op elk moment toegang tot alle informatie over je vermogen. Niet alleen van de actuele stand van zaken, maar ook alle rapportages, contracten en fiscale jaaroverzichten.

Minstens eenmaal per jaar plannen we een uitgebreide review. Wil je dit vaker, dan kan dat ook. Je kunt sowieso altijd bij je relatiemanager terecht met vragen. En ons investment team is ook altijd bereid om toelichting te geven. We publiceren blogs en plaatsen we ieder kwartaal een kwartaalverslag op IBS Online. Daarnaast organiseren we regelmatig kennissessies en andere events waar we kunnen bijpraten.

Eerlijk over kosten

Het tarief hangt af van de omvang van het vermogen en eventuele aanvullende producten. De kosten zijn all-in. Dus geen eindeloze uitzonderingen of extra’s voor specifieke diensten.

Is dit alles? Nee! Over ons team, de rendementen en heel veel andere zaken vertellen wij je graag meer. Maak gerust een afspraak met ons. We delen graag!