Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 08-02-2024

TOP-electronics versnelt groei door overname Redtree Solutions

In een strategische zet heeft TOP-electronics, begeleid door het Corporate Finance-team van IBS, de Britse firma Redtree Solutions overgenomen. IBS trad ook op als debt advisor voor TOP-electronics, om financiering te regelen die zowel de overname als toekomstige expansie ondersteunt.

TOP-electronics, gevestigd in Krimpen aan den IJssel, is een internationale distributeur van hoogwaardige elektronische componenten, modules en oplossingen. Met name onderdelen voor de printplaten die je in alle elektronica vindt. Met vestigingen in Duitsland, Israƫl, de Verenigde Staten en Hong Kong, bedient het bedrijf een wereldwijde klantenkring.

Redtree Solutions staat bekend als een prominente Britse vertegenwoordiger van micro-elektronica producenten binnen de halfgeleiderindustrie. Als de grootste Europese speler in haar sector, heeft Redtree vertegenwoordigers in 19 verschillende landen.

Deze overname is niet zomaar een zakelijke transactie, het is een strategische stap die de deur opent naar het gezamenlijk aanbieden van een breder producten en dienstenaanbod. Dit zal de totale groei naar verwachting flink stimuleren. Hoewel beide bedrijven voorlopig onder hun vertrouwde namen opereren, belooft de fusie een toekomst vol synergie en succes.

Wij zijn trots op deze samenwerking en kijken uit naar het succes van TOP-electronics en Redtree Solutions in de komende jaren.