Direct naar content
IBS - Capital Allies

Hoe beter de totale leefomgeving is voor mens en dier, hoe beter dat ook is voor ondernemingen en hun medewerkers. Wij willen ook ons steentje bijdragen. Op onze eigen manier die bij ons en onze bedrijfsvoering past.

Je eigen footprint neutraliseren vinden wij een no-brainer. Dat willen we gewoon op orde hebben. Wat kunnen we nog meer doen?

Ons klimaat standpunt

We ondernemen en beleggen duurzaam. En we zorgen voor een minimale eigen footprint. Zo rijden wij met elektrische auto’s, verbruiken we minder en duurzamer papier en stimuleren we actief video conferencing zodat we minder hoeven te reizen. Wat overblijft compenseren we via Trees for All.

Daarnaast steunen wij non-profit organisatie Just Diggit. Zij zorgen voor klimaatverbetering door hergroening. Een logische partner die direct zichtbare ecologische impact weet te realiseren. En daarmee bovendien de leefomgeving van lokale bevolkingen verbetert. Dat leidt tot toenemende kansen om in eigen onderhoud te voorzien en nieuw perspectief te creëren.

Ons sociale standpunt

Wij realiseren ons dat onze kernactiviteit ook een sociale context heeft. Daar waar wij succesvol zijn en financieel perspectief voor onze klanten creëren, is er een grote groep mensen met beperkt verdienvermogen en die geen of weinig perspectief heeft. Wij vinden het onze opdracht om daar op een actieve manier aandacht aan te besteden. Wij hebben kennis en ervaring. En het allerbelangrijkste, de drive van onze medewerkers om écht bij te dragen. Hiermee zijn we ook IBS Social Allies.

Om daadwerkelijk invulling te geven aan ons sociale standpunt hebben we het programma IBS Social Allies in het leven geroepen. In dat programma gaan medewerkers zelf aan de slag. Onder andere in samenwerking met JINC en Impact Matters.

En we steunen The Cyclists’ Alliance.

Wielrennen is een van de zwaarste sporten ter wereld. Maar alvorens de finishlijn te overwegen, moeten zelfs de beste rijders ter wereld eerst de start zien te halen. Lage salarissen, misbruik en seksuele discriminatie zijn allemaal barrières die de vrouwelijke profs moeten overwinnen.

The Cyclists ’Alliance (TCA) biedt ondersteuning aan professionele wielrensters tijdens en na hun carrière. Zij strijden voor een eerlijker loon en veiligere werkomstandigheden. En ze bieden hun leden juridische hulp, educatie en mentale en economische steun. 

Daarnaast wil zij de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van het wielrennen voor vrouwen vergroten. Wij steunen TCA en hopen zo bij te dragen aan ten minste het bereiken van minimumloon voor alle profs. En daarmee aan hun economische zelfstandigheid.

The Cyclists' Alliance

Bij alles wat we doen weten we, het kan altijd beter en meer. We zijn niet perfect. We beloven dat we hierin leren en ontwikkelen en steeds meer de verbinding willen opzoeken.

Focus op de SDG’s 10, 13 en 15

Onze strategie leidt dus tot extra aandacht voor de Sustainable Development Goals (SDG’s) 10, 13 en 15: Ongelijkheid verminderen, Klimaatactie en Leven op het land. Natuurlijk vinden we alle SDG’s van grote waarde. En dat zullen we ook steeds meer terug laten zien in de keuzes die we maken voor onze beleggingen. Een voorbeeld zijn onze aandelenbeleggingen: we filteren eerst alle niet-duurzame aandelen eruit. Dat doen we volgens de richtlijnen van UN Global Compact en Goede Doelen Nederland en pas dan selecteren we bedrijven. Zo hebben al onze diensten hun eigen beleid.