Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 12-03-2024

IBS en JINC in 2023: 1877 leerlingen bereikt

We kregen onlangs complimenten van onze partner JINC. Onze deelnamegraad blijkt zeer succesvol te zijn. En ook in 2024 zijn we goed op weg.

We willen steeds meer doen om de kansen voor degenen die dat het hardst nodig hebben te verbeteren. En vorig jaar bereikten we daar met behulp van JINC al 1.877 leerlingen mee.

Wij zetten ons in voor financiële kansengelijkheid.

Onze medewerkers zijn actief met sociale initiatieven en komen steeds met nieuwe ideeën. Dit enthousiasme brengen we samen in ons programma IBS Social Allies. Daarbij hebben we ons afgevraagd, waar zijn we nou goed in en hoe kunnen we dat ook inzetten voor mensen die het nodig hebben.

Zo helpen wij onze klanten bij hun vermogensvraagstukken. We bezitten een berg aan kennis en ervaring. Waarom die kennis en ervaring niet ook inzetten voor de financieel kansarmen? Een van de projecten die daarbij past is de samenwerking met JINC.

Groeien met JINC

JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Daarom helpt JINC jongeren van 8 tot en met 16 jaar die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Jongeren ervaren zelf het verschil.

Onafhankelijk onderzoeksbureau SEOR deed twee jaar lang onderzoek naar het effect van het werk van JINC. SEOR is gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat de aanpak van JINC, samen met bedrijfsleven en scholen:

  • een relevante rol speelt in het tegengaan van kansenongelijkheid in het onderwijs;
  • jongeren die al vroeg keuzes moeten maken helpt om een opleiding en beroep te kiezen;
  • de persoonlijke veerkracht van jongeren vergoot.

We kijken ernaar uit om samen met JINC nog vele jongeren te bereiken.