Direct naar content
IBS - Capital Allies

Wij zetten ons in voor financiële kansgelijkheid

Onze medewerkers zijn al tijden actief met duurzame en sociale initiatieven en komen steeds met nieuwe ideeën. Deze zullen we meer gaan richten op het vergroten van financiële kansen. Niet alleen met financiële bijdragen, maar zeker ook met aandacht, educatie en meedoen. Met als doel om structureel het perspectief van mensen te verbeteren.

Doen waar je goed in bent

Onze expertise ligt op het terrein van beleggen en investeren. Onze collega’s zijn zeer bedreven in financiële planning, budgetteren en zoeken naar oplossingen. Deze expertise willen we nu gaan inzetten voor de financieel kansarmen. Dat kan van alles zijn. Zoals hulp bij opstellen huishoudboekjes, sollicitatietraining, financiële planning, financieel onderwijs, stages of hulp bij problematische schulden.

De motivatie van onze collega’s is groot. En dat heeft al mooie acties opgeleverd. De sportievelingen fietsten en of liepen al voor onder andere MLDS, Stichting AAP, Stichting Mind, Diabetes Fonds. Twee collega’s deden afgelopen jaar mee aan “Last Man Standing” van Stichting Mind. Een ander team verzorgde al enkele keren een bingomiddag voor ouderen in een verzorgingstehuis. Een terugkerende actie is koken in het Wereldhuis van Diaconie voor thuis- en daklozen. En eind 2020 regelde een collega een complete ontbijtactie voor de Voedselbank in Veenendaal.

Al deze mooie energie gaan wij dus steeds meer en gestructureerd inzetten voor de financieel kansarmen. Op onze eigen manier.

SDG 10