Direct naar content
IBS - Capital Allies

Wij zetten ons in voor financiële kansgelijkheid

Onze medewerkers zijn al tijden actief met duurzame en sociale initiatieven en komen steeds met nieuwe ideeën. Deze zullen we meer gaan richten op het vergroten van financiële kansen. Niet alleen met financiële bijdragen, maar zeker ook met aandacht, educatie en meedoen. Met als doel om structureel het perspectief van mensen te verbeteren.

Doen waar je goed in bent

Onze expertise ligt op het terrein van beleggen en investeren. Onze collega’s zijn zeer bedreven in financiële planning, budgetteren en zoeken naar oplossingen. Deze expertise willen we nu gaan inzetten voor de financieel kansarmen. Zodanig dat wij, direct of indirect, bijdragen aan het structureel verbeteren van perspectief van deze doelgroep.

Dat kan van alles zijn. Zoals hulp bij opstellen huishoudboekjes, sollicitatietraining, financiële planning, financieel onderwijs, communicatie en stages of hulp bij problematische schulden. Hiervoor werken we samen met JINC en Impact Matters.

JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Daarom helpt JINC jongeren van 8 tot en met 16 jaar die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

Kennis uit het bedrijfsleven inzetten om ideële organisaties te helpen hun missie te realiseren. Dat is wat Impact Matters nastreeft. Een win-win-win situatie waarbij voorop staat dat het maatschappelijke doel bereikt wordt. Ons Corporate Finance team wil samen met Impact Matters organisaties bijstaan die tot doel hebben financiële ongelijkheid te verkleinen.

De motivatie van onze collega’s is groot.

En dat heeft al mooie acties opgeleverd. De sportievelingen fietsten en of liepen al voor onder andere MLDS, Stichting AAP, Stichting Mind, Diabetes Fonds. Twee collega’s deden afgelopen jaar mee aan “Last Man Standing” van Stichting Mind. Een ander team verzorgde al enkele keren een bingomiddag voor ouderen in een verzorgingstehuis. Een terugkerende actie is koken in het Wereldhuis van Diaconie voor thuis- en daklozen. En eind 2020 regelde een collega een complete ontbijtactie voor de Voedselbank in Veenendaal.

Al deze mooie energie gaan wij dus steeds meer en gestructureerd inzetten voor de financieel kansarmen. Op onze eigen manier.

SDG 10