Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 21-03-2022

Cape Epic 2022: De kop is eraf

Eén ding is zeker. Het wordt lood- en loodzwaar

De Cape Epic startte gisteren met een proloog van 24 km met 700 hoogtemeters. Toch werd er over het parcours naderhand niet gesproken. Alleen de verzengende hitte was onderwerp van gesprek. Met temperaturen van boven de 30 graden in de schaduw was het zaak om vooral koel te blijven.

Het is 12.35 als de Epic Allies het startpodium verlaten, een minuut of 10 na Bart Brentjens en zijn kompaan. Thijs laat zien dat hij er zin in heeft en start als een raket. Maarten moet even bijschakelen, en hapt naar adem. Tot de eerste klim is het nog zoeken naar het ‘juiste’ tempo. Al snel volgt de eerste lange klim, waarbij het belangrijk is om een steady tempo te rijden. Zodat ze wat overhouden voor de tweede klim.

Op zoek naar de optimale samenwerking

Hoe hard kun je overnemen zonder dat de ander boven zijn limiet moet rijden? Wanneer is het van belang om te temporiseren om daarna extra gas te kunnen geven? Tijdens de wedstrijd is er geen tijd (of adem) voor hele volzinnen en volstaan de korte kreten als ‘HO!’ en ‘Toe maar’.

Na ruim een uur komen de mannen over de streep en het duurt een goede 20 minuten voor ze de energie hebben gevonden om naar de douche te gaan. Maarten: “Ik wist niet dat je zo leeg kon zijn na 1 uur!”

Ze finishen knap in de top 5. Een goede uitgangspositie voor de rest van de week!

Vandaag is de eerste echte etappe, 92 kilometer en 2850 hoogtemeters.

Heldhaftige koers in een schitterende omgeving

Een impressie met dank aan Patrick Dorré | www.pjfilm.nl

Volg de Epic Allies

Instagram: @capeepic www.cape-epic.com

Instagram @epicallies @mptjallingii @thijsal

Facebook @epicallies Maarten Tjallingii Thijs Al

IBS sponsort duo Al/Tjallingii in Cape Epic 2022: lees het nieuwsbericht

Velozine volgt de Epic Allies de hele tour: kijk op Velozine