Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 14-03-2022

IBS sponsort duo Al/Tjallingii in Cape Epic 2022

True allies make a winning team

Maarten Tjalingii en Thijs Al gaan de mountainbike challenge Cape Epic in Zuid Afrika aan. Het is dé uitdaging voor mountainbikers, zoals de Tour de France voor wielrenners of de Mount Everest voor Alpinisten. Een tocht van 657 kilometer en 17.250 hoogtemeters in 8 dagen.

Maarten deed in 2019 ook al een keer mee, en behaalde toen de derde plek met Erik Dekker. Voor Thijs is het de eerste keer.

Ze doen mee om te winnen

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Volgens een nauwgezet schema en met een grote dosis discipline trainen ze het benodigde zitvlees, plannen ze hun reis en hun voeding, zorgen ze voor de juiste materialen, overleggen ze met de organisatie. Allemaal voorwaarden om de allerbeste prestatie te leveren en risico’s te minimaliseren.

Bondgenootschap is key

Epic Allies

Maar de belangrijkste voorwaarde is samenwerking. Het beste in elkaar naar boven halen, helpen om niet op te geven, alert blijven, helpen herstellen na een onverhoopte val. Met het oog op de eindstreep, niet alleen naar die zware klim waar geen einde aan komt. Je moet elkaars bondgenoot zijn, anders haal je de finish niet.

Hier zien wij bij IBS de link met beleggen. Uithoudingsvermogen, discipline, vertrouwen en risicomanagement zijn net zo belangrijk om succesvol te kunnen beleggen. Natuurlijk wil je winnen, en daar bedoelen wij bij IBS mee dat je je beleggingsdoelstelling wil bereiken. Dat begint met samen alles eraan doen om alles eruit te halen wat erin zit. ‘True allies make a winning team’.

Nog steeds actief en topfit

Thijs Al (Zaandam, 16 juni 1980) is een ex-profwielrenner, -mountainbiker en -veldrijder. In 2004 schopte hij het tot de olympische spelen in Athene. Daar eindigde hij als 25ste. Na zijn afscheid als prof bleef hij actief bij de sport betrokken. Onder andere als commentator bij NOS en in functie bij Shimano fietsonderdelen.

Maarten Tjallingii (Leeuwarden, 5 november 1977) is ex-profwielrenner. Hij maakte onder andere deel uit van de ProTour-ploeg Silence-Lotto en Rabobank. Voor deze ploeg reed hij onder andere twee keer de Ronde van Frankrijk uit. Ook werd hij in 2011 derde in Parijs-Roubaix. In 2016 nam hij afscheid als prof met de Ronde van Italië.  Sindsdien is hij actief als trainer en coach en is hij ambassadeur van onder andere Trek Bicycle Benelux en de Nierstichting. Voordat Tjallingii koos voor een loopbaan als wegrenner was hij ook actief als mountainbiker.

Het is bijna zover, nog zes dagen…

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

Zondag 20 maart gaat de race van start. Benieuwd hoe het hen vergaat? Volg Maarten en Thijs op Instagram en Facebook: @epicallies. En uiteraard doen wij tussentijds nog een keer verslag van dit bondgenootschap.

We wensen Thijs en Maarten heel veel succes, plezier en een topsamenwerking!