Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 25-05-2021

Succesvolle closing IBS Distressed and Special Situations Debt Fund

We realiseerden hiermee weer een mooie alternatieve investeringsoptie met een aantrekkelijk risico-rendementsprofiel. De omvang van onze totale deelname is ruim € 47 miljoen.

Met dit nieuwe private debt fund bieden we onze klanten toegang tot het Apollo European Principal Finance Fund IV, het Hayfin Special Opportunities Fund III en het Pemberton Strategic Credit Fund II. Drie private debt managers die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor zeer grote en professionele beleggers.

In één keer toegang tot drie fondsmanagers

Om klanten toegang te kunnen bieden heeft IBS Fund Management een fonds opgericht: het IBS Distressed and Special Situations Debt Fund. Dit fonds investeert namens onze klanten in de onderstaande drie private debt fondsen. Deze multi-manager combinatie creëert diversificatie qua stijl, strategie, investeringsomvang en regio allocatie.

Het Apollo European Principal Finance Fund IV. Het fonds koopt distressed debt en vastgoed van gedwongen verkopers tegen een korting ten opzichte van de onderliggende waarde.

Het Hayfin Special Opportunities Fund III. Het fonds heeft een breed mandaat dat hen in staat stelt om deals te doen overal in de private debt markt waar zij inefficiënte prijsvorming zien, zowel binnen distressed- als special situations debt.

Het Pemberton Strategic Credit Fund II. Het fonds geeft nieuwe leningen uit aan bedrijven die zich in een unieke situatie bevinden en daarom een maatwerk lening oftewel special situations debt nodig hebben.

Wij publiceerden eerder een blog over distressed debt. Deze kun je hier lezen.

Meer informatie over onze alternatieve investeringen is te vinden op  www.ibsfm.nl/