Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 11-11-2021

IBS Corporate Finance begeleidde verkoop GVT Transport & Logistics

GVT Transport & Logistics is verkocht aan logistiek dienstverlener ID Logistics Benelux. Beide bedrijven werken al jaren succesvol samen in de Benelux. Deze overname is dan ook een logische stap. IBS Corporate Finance begeleidde GVT bij deze deal.

Met deze acquisitie wordt een nieuwe, toekomstgerichte en innovatieve logistieke dienstverlener gecreëerd. Een sterke speler in een consoliderende markt, die de komende jaren verder zal investeren in de uitbreiding van het transport -en logistieke netwerk in de Benelux.

Wij werken sinds 2020 nauw samen met moederbedrijf GVT Group of Logistics. Het verkoop traject van GVT Transport & Logistics hebben wij van A tot Z met veel enthousiasme begeleid.

We wensen GVT Transport & Logistics en ID Logistics Benelux veel succes met het voortzetten van hun samenwerking en het behalen van mooie resultaten.

Over GVT Transport & Logistics

GVT Transport & Logistics is onderdeel van GVT Group of Logistics. Met een team van meer dan 750 professionals, 1000 eenheden en warehouse capaciteit van 200.000 m2 bedient GVT Transport & Logistics dagelijks haar klanten.

GVT beschikt over een fijnmazig distributienetwerk met hubs in Tilburg, Apeldoorn, Alkmaar, Veendam, Waddinxveen en Willebroek (BE). Vanuit deze locaties leveren zij dagelijks op meer dan 6000 adressen.

Begin 2022 voegen zij een 7e hub in Echt (Zuid Limburg) aan het netwerk toe en zal de bouw van een nieuwe hub in Berkel en Rodenrijs worden afgerond.

Over ID Logistics

ID Logistics is een internationale groep voor contractlogistiek, met een omzet van 1.643 miljoen euro in 2020. Het bedrijf heeft meer dan 340 vestigingen in 17 landen, met een totale oppervlakte van 6 miljoen m² in magazijnen in Europa, Amerika, Azië en Afrika. ID Logistics heeft 21.500 werknemers.

Met een evenwichtige klantenportefeuille in sectoren zoals retail, industrie, detailhandel, gezondheidszorg en e-commerce, biedt ID Logistics technologische oplossingen die gericht zijn op duurzame ontwikkeling.

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de ACM.