‹ Terug naar nieuws

IBS hoofdsponsor van Papageno Zomerconcert

Op 30 juni vindt het 20e Papageno Zomerconcert plaats. Stichting Papageno Zomerconcert is een initiatief van Stichting Papageno en Lions Club Crailo. Het doel is fondsen werven voor het Papageno Huis in Laren en een door Lions Club aan te wijzen goed doel. In 2017 zijn dat basisschool De Dubbeldekker/ IMC Weekendschool in Hilversum. IBS heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor gecommitteerd aan de Stichting.  

Onze verbinding aan Stichting Papageno Zomerconcert past goed bij onze missie: duurzame relaties aangaan met onze cliënten, waarin wij de best denkbare medestander willen zijn in de steeds complexere, financiële wereld. De persoonlijke benadering die daarvoor nodig is zien we terug in de intimiteit en kleinschalige opzet van het zomerconcert. Daarnaast passen het langdurige commitment van de stichting aan het Papageno Huis en de transparante toewijzing van de fondsen bij onze visie op bondgenootschap.

Amersfoorts Jeugd Orkest met special guest

Dit jaar vindt de 20e editie van het Zomerconcert plaats op 30 juni bij de vijver van restaurant “Rust Wat” in Blaricum. Niemand minder dan Guus Meeuwis, ambassadeur van Stichting Papageno, treedt tijdens dit concert op met zijn eigen repertoire en wordt begeleid door het Amersfoort Jeugd Orkest (AJO) onder leiding van Rolf Buijs. Speciaal voor deze gelegenheid zijn er van de populaire nummers van Guus Meeuwis arrangementen voor het orkest gemaakt. Voor de pauze speelt het AJO schitterende en temperamentvolle muziek van Borodin, Rimski Korsakov en Ravel.

Papageno HuisStichting Papageno

Autisme is onzichtbaar. Je ziet het niet aan de buitenkant, maar het heeft grote invloed op het leven van een kind. Papageno is een stichting – opgezet door Aaltje en Jaap van Zweden – die zich inzet om de kwaliteit van leven te verbeteren van kinderen met autisme.

Met onder meer muziektherapie helpt de stichting deze kinderen uit hun isolement. De therapie stimuleert hun sociale vaardigheden en helpt ze zich te uiten. Stichting Papageno organiseert daarnaast regelmatig ontmoetingen voor lotgenoten en ondersteunt wetenschappelijk onderzoek. In Laren bevindt zich het Papageno Huis (in 2015 geopend door Koningin Maxima) waar 12 kinderen met autisme wonen en 50 kinderen voor dagopvang terecht kunnen.

Lions Club Crailo

Lions Club Crailo is in 1965 opgericht en heeft momenteel 28 leden. In Lionsclubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via de overkoepelende organisatie Lionsclubs International regelmatig voor hulpverlening elders in de wereld. Lions Club Crailo heeft zich voor vele goede doelen ingezet en is betrokken bij een aantal evenementen waaronder het IMC Basisprogramma op De Dubbeldekker. De betrokkenheid uit zich in de inzet van mensen en het verlenen van financiële steun. De fondsen daarvoor worden door middel van activiteiten en sponsoring verkregen.

IBS is er trots op om de komende drie jaar hoofdsponsor te zijn van dit mooie initiatief!

Links

https://www.zomerconcert.nl/

http://www.stichtingpapageno.nl/

Blijf op de hoogte

Schrijf u in, dan ontvangt u onze updates vanzelf per e-mail.
Volgende artikel ›

IBS breidt samenwerking met associate partners uit

Deze week start IBS een samenwerking met drie nieuwe associate partners. Marinus Koemans, Hans van Rooden en Robert Kuiper kregen onlangs toestemming van de AFM om zelfstandig vermogensbeheer en advies aan te gaan bieden.