Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 26-11-2019

IBS lanceert participatie in toonaangevend Rothschild Private Equity Fund

Met deze nieuwe alternatieve investeringsmogelijkheid biedt IBS Fund Management B.V. aan IBS relaties toegang tot het Rothschild Five Arrows Secondary Opportunity (FASO) V Fund. De omvang van deze participatie is € 34 miljoen en was snel volledig gealloceerd. 

Het Rothschild fonds gaat investeren in private equity (PE) portefeuilles in Europese midden- en kleinbedrijven. Sinds 2003 is het team achter FASO al succesvol actief met het aankopen van private equity portefeuilles van derden. Dit zijn grote en uitdagende transacties waar specifieke expertise en gedegen financiële slagkracht voor nodig is.

FASO gaat een samenwerking aan met de managers van de aangekochte private equity portefeuilles en helpt hen onder andere met nieuwe investeringen, her-allocatie van kapitaal en fund herstructurering.

IBS heeft al ruime ervaring met het aanbieden van aantrekkelijke private equity investeringen. Met het verkrijgen van de AIFMD vergunning afgelopen zomer heeft IBS Fund Management B.V. een professionaliseringsslag gemaakt, waardoor wij nu zijn bevoegd om dit soort participaties frequenter aan te bieden.

Ibsfm.nl