Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 28-03-2022

Vierde plek voor onze Epic Allies

Twee maal podiumplek tijdens een knotsgekke week

De  mannen zijn klaar. Bij de finish zondag wachtten een prachtige medaille en een Finishers shirt. Het aandenken aan acht dagen afzien.  De dame die Thijs zijn shirt wilde overhandigen zei: “Jij bent helemaal geen L, jij ben een M.” Thijs: “Bij de inschrijving was ik nog L inderdaad.”

De mannen hebben elkaar alles gegeven. Vertrouwen, ondersteuning, geduld, mentale rust. Elke dag weer opnieuw. En elke dag opnieuw lieten ze zich niet van de wijs brengen door de tegenslagen van die dag. Ze zouden wellicht ook prima beleggers kunnen zijn!  

Ze kregen het zeker niet cadeau

Ze startten de eerste etappe op de vijfde plek. Meer dan 100 deelnemers haalden de etappe gewoon niet op tijd. Zo zwaar was het, door het parcours en vooral ook door de hitte. Iedereen is meteen stuk.

De tweede etappe was de langste van allemaal. En dan een podiumplek, wow. Het is een stuk koeler, maar het waait. Maarten doet waar hij goed in is: op kop rijden. De kwaliteiten van deze Hollandse jongens komen vandaag beter tot hun recht. En ze finishen als derde koppel.

Etappe 3 is een ‘korte’, en die hadden ze net nodig na de eerste uitputtende twee. Ze behouden hun positie, niets aan de hand.

De volgende dag heeft Thijs er zin in en sprint al snel weg. Ze rijden super, alleen de leiders van het klassement kunnen mee. Tijdens een steile verrassing in de finale moeten ze de leiders laten gaan. En ze krijgen ook nog gezelschap van anderen. Maar die sprinten ze er op de streep gelukkig wel af. Tweede plek voor de Epic Allies!

En dan de vijfde etappe. Maagproblemen. Thijs na afloop: “Op hangen en wurgen en met hulp van Maarten kom ik er. De achterstand tot de koplopers is gelukkig beperkt gebleven. Maar ik voel me allesbehalve goed.” Liters cola bij de rustpunten doen hun werk en de schade blijft beperkt. Arme Thijs.

Hoewel de op een na laatste etappe kort is, heeft deze wel de meeste hoogtemeters per kilometer. Rustig in het wiel zitten is er niet bij. Status quo aan het einde van de dag. Heel knap gedaan.

En dan nog één etappe te gaan. Geklus aan het schoenplaatje van Maarten levert onderweg problemen op. Gebroken en verloren. Helaas, kostbare tijd verloren met zoeken. Maar het lukt deze terug te vinden en vast te zetten. Positie blijft behouden, ze eindigen overall als vierde. De mannen zijn klaar.

Terug naar het normale leven

Tijd om naar huis te gaan, en weer ‘gewoon’ te gaan werken. Want hoewel ze de afgelopen week als profs hebben geleefd, wacht thuis een gewone baan.

Maar ook mooie verhalen, herinneringen, foto’s, filmpjes nemen ze mee. Ze zullen hier nog jaren aan terugdenken. En de band die ze verder smeedden tijdens dit avontuur zal voor altijd bestaan.

Impressie van een epische koers

Beeldmateriaal van Patrick Dorré | www.pjfilm.nl

Klassement Masters

  • Platt / Sauser 31:11:05
  • Boñano / Boñano +00:48:59
  • Uria / Duvenage +00:53:27
  • Tjallingii / Al +01:49:57

Meer over deze helden