Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 02-11-2017

Mooie rating voor SilverCross: 5 sterren van Morningstar

5-Sterren is de hoogst beschikbare rating van Morningstar, toonaangevend en onafhankelijke aanbieder van beleggingsonderzoek. Uitsluitend de top-10% producten in elke categorie krijgt vijf sterren. SilverCross is onderscheiden in de categorie ‘small-cap wereldwijd’ staat daarin  momenteel ook bovenaan qua rendement op basis van de laatste drie jaar.

David Simons, Managing Director & Portfolio Manager: “Sinds de start in 2014 hebben wij ons ten doel gesteld om een ‘best-in-class’ track record in wereldwijde small-cap beleggingen op te bouwen. Wij zijn volledig toegewijd aan dit doel – ons team beheert geen andere beleggingsstrategieën. Wij zien de rating van Morningstar als erkenning van onze ambitie en behaalde resultaten. In toenemende mate weten investeerders ons te vinden, waardoor het fondsvermogen is gegroeid tot bijna Eur 140* miljoen.”

Chris Andrews, Director & Portfolio Manager: “Wij geloven dat onze gedisciplineerde en gefocuste beleggingsaanpak, gebaseerd op investeren in ongeveer 30 goedgeleide bedrijven die langjarig kunnen groeien in waarde, een solide basis vormt voor een continuering van het opgebouwde track record. Wij investeren écht voor de lange termijn. Dat wordt zichtbaar in onze portfolio turnover van ongeveer 10% per jaar, implicerend dat elke investering gemiddeld 10 jaar lang in portefeuille wordt gehouden.”

Kenmerken van SilverCross Global Small-Cap Fund

  • Fondsstructuur: Fonds voor Gemene Rekening (FGR)
  • Startdatum: 30 juli 2014
  • Totaal rendement sinds start: 77.3%*
  • Vermogen onder beheer: EUR 138m*
  • ISIN Code: NL0010832242
  • Bloomberg ticker: SCGSCFA NA
  • Top-5 investeringen*:
    Domino’s Pizza UK, Genpact, LCI Industries, Copart, Proto Labs

Geconcentreerde portefeuille

Het beleggingsteam beheert een geconcentreerde portefeuille van 25-35 kleinere beursgenoteerde bedrijven die op basis van diepgaande analyse fundamenteel ondergewaardeerd lijken. Er zijn geen geografische restricties. Het team streeft ernaar te investeren in goed geleide bedrijven met unieke karakteristieken en weinig schuld, die ook succesvol kunnen zijn in economisch moeilijke tijden. Het management van de bedrijven dient een bewezen ‘track record’ te hebben en aandeelhouder in het eigen bedrijf te zijn.

Meer over SilverCross >>

 


* per 31 oktober 2017