SilverCross

SilverCross Investment Management is een institutionele vermogensbeheerder, gespecialiseerd in het beheer van een geconcentreerde portefeuille van wereldwijd genoteerde small-caps voor professionele beleggers.

De beleggingsstrategie richt zich volledig op de selectie van wereldwijd beursgenoteerde, kleinere bedrijven op basis van diepgaand onderzoek. SilverCross investeert in kwalitatief hoogwaardige bedrijven die fundamenteel ondergewaardeerd zijn als gevolg van tijdelijke factoren waardoor ze uit de gratie zijn gevallen.

Focus

Wij richten ons uitsluitend op de selectie van ongeveer 30 wereldwijd genoteerde kleine bedrijven. Focus is essentieel om excellente bedrijven te vinden die nauwelijks worden gevolgd en daardoor ondergewaardeerd zijn. Intensief onderzoek en een lange termijn investeringshorizon vormen de basis van ons proces.

Wereldwijd

Wij streven naar een sterk lange termijn rendement door te investeren in de beste bedrijven, waar ook ter wereld. Bedrijven opereren tegenwoordig op wereldwijde schaal. SilverCross vindt deze bedrijven en bezoekt ze op hun eigen kantoor of in hun fabriek.

Gelijk belang

Onze onderneming is eigendom van de werknemers. We bouwen ons bedrijf voor de lange termijn door het bieden van een gespecialiseerde beleggingsstrategie voor ervaren beleggers. Als co-investeerders in het Global Small-Cap Fund lopen de belangen van onze klanten parallel met die van ons. We eat our own cooking.

In 2014 is SilverCross opgericht op initiatief van de zeer ervaren small cap managers en initiatiefnemers David Simons, Chris Andrews en IBS.

www.silvercross-im.com