Wie niet wacht wie niet wint

Wachten, op het juiste moment, dat vereist geduld. Omdat je op lange(re) termijn een bepaald effect beoogt, waar tussentijdse ontwikkelingen niet per se of meteen actie vereisen.

Geduld vereist discipline, uithoudingsvermogen, een actieve, alerte houding. Bij onverwachte events of dalende beurzen tot tien tellen, om je emoties niet de overhand te laten krijgen. Bij gelijke omstandigheden leidt dat ertoe dat je het dichtst bij de winst komt, oftewel de beste positie creëert om je doelstellingen te behalen. We weten ook dat de weg naar succes niet altijd in een rechte lijn loopt en dat je telkens voor nieuwe uitdagingen wordt gesteld. Je geduld bewaren is dan ook gewoonweg moeilijk. Onze rol hierbij is het ondersteunen en adviseren bij belangrijke beslissingen.

Overigens geldt dit niet alleen in de context van beleggen of investeren. Maar ook in de relatie met cliënten en medewerkers. Want iemand leren kennen en begrijpen kost tijd en aandacht en die heb je niet altijd. Of die denk je niet altijd te hebben. Een moment geduld nemen om echt te luisteren kan echter zoveel opleveren: juiste interpretaties, wederzijds begrip, context en transparantie.

Dit draagt naar onze overtuiging bij aan een vruchtbare samenwerking. Aan een effectief bondgenootschap.