Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 18-12-2020

Wij begeleidden AGU bij de verkoop van ‘Fast Forward Wheels’

AGU verkocht onlangs Fast Forward Wheels aan oud oprichter Henk Schipper. Ons Corporate Finance team begeleidde de deal.

Henk Schipper richtte het bedrijf op in 2006 en verkocht dit in 2012 aan AGU. Fast Forward Wheels komt nu dus weer terug in handen van de voormalig eigenaar.

AGU

AGU is in 1966 ontstaan uit de fusie van drie Alkmaarse grossiers. De groothandel van toen groeide uit tot dé Nederlandse specialist in de ontwikkeling, productie en verkoop van fietskleding, fietstassen en regenkleding. Ook heeft AGU één van de grootste groothandels in fietsaccessoires en aanverwante artikelen in de Benelux. Omdat AGU zich nu volledig gaat richten op de textiel- en groothandelsactiviteiten zocht zij naar een koper voor Fast Forward Wheels.

Fast Forward Wheels

Fast Forward Wheels ontwikkelt, produceert en verkoopt hoge kwaliteit carbon fietswielen voor alle disciplines: wielrennen, mountainbiken, gravel, triatlons, baanwielrennen. Vanuit het hoofdkwartier in Zwolle werkt een gepassioneerd team van fietsliefhebbers continu aan het perfectioneren van deze carbon fietswielen. Niet alleen voor de Nederlandse markt, zij exporteren deze ook naar 30 landen.

Henk Schipper is verheugd weer aan het roer te komen en invulling te geven aan de verdere groei van het bedrijf. AGU blijft de distributie van Fast Forward Wheels in de Benelux uitvoeren.

Een mooi eindresultaat waarin beide partijen blijven samenwerken.