Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 16-10-2020

IBS Fund Management biedt toegang tot nieuwe fondsen AlpInvest

Wij zijn met IBS Fund Management altijd op zoek naar mooie alternatieve investeringsopties. Met deze deelname bieden we onze klanten toegang tot het AlpInvest Secondaries Fund VII en het AlpInvest Co-investment Fund VIII. Twee private equity strategieën die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor zeer grote en professionele beleggers.

Dit is een mooie nieuwe aanvulling op de beleggingsmix met een aantrekkelijk risico-rendementsprofiel. De omvang van onze totale deelname is € 52 miljoen.

In één keer toegang tot twee strategieën.

Om klanten toegang te kunnen bieden heeft IBS Fund Management een fonds opgericht: het IBS AS Private Equity Fund. Dit fonds investeert namens onze klanten in de volgende twee fondsen.

Het AlpInvest Secondaries Fund VII is een secondary private equity fund. De focus van dit fonds ligt op het kopen van participaties bij kwalitatief hoogstaande primary private equity managers tegen een korting op de onderliggende waarde.

Het AlpInvest Co-investment Fund VIII is een co-investment private equity fund. De strategie van dit fonds is het doen van co-investeringen bij portefeuillebedrijven van private equity managers. De co-investeringen vinden parallel plaats naast de primary private equity manager op bedrijfsniveau.

Over AlpInvest

AlpInvest is een Nederlands Private Equity huis, dat onderdeel is van de Carlyle Group. Het fondshuis heeft een wereldwijd netwerk, veel ervaring binnen de verschillende private equity strategieën en een sterk trackrecord. Sinds oprichting investeerde AlpInvest meer dan $ 70 miljard.

Meer informatie is te vinden op  www.ibsfm.nl/