Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 06-05-2020

“Onze” olifant moeder geworden van vijfde kalfje

ARTIS maakte gisteren bekend dat er een olifanten kalfje geboren is. Het is al het vijfde kalf van moeder Thong Tai, de matriarch van de kudde Aziatische olifanten in ARTIS. En dat vinden wij mooi nieuws! Waarom? Omdat wij sinds vorig jaar de matriarch van de kudde in ARTIS hebben geadopteerd.  

De bevalling is heel voorspoedig verlopen, het kalf kwam in slechts één minuut ter wereld. Het is een mannetje en een kwartier later stond het al op vier poten.

Van vermaak naar natuurontwikkeling

ARTIS heeft er lang en hard aan gewerkt om van een dierentuin een dieren- en plantenleefomgeving te maken. Een prachtige organisatie die er ook nog eens naar streeft om in 2030 volledig zelfvoorzienend te zijn. Het kán en wij zien ARTIS als een voorbeeld van vele geslaagde initiatieven op het gebied van duurzaamheid. ARTIS is ook nog eens dichtbij en toegankelijk en daarmee een mooie partij om een duurzame relatie mee aan te gaan.

Matriarch Thong Thai

Olifanten zijn bondgenoten pur sang

In gesprek met ARTIS duurde het niet lang voordat onze keuze op de Aziatische olifant viel. Een olifant is bekend vanwege zijn loyaliteit – bondgenootschap – en kennis. De term ‘olifantengeheugen’ bestaat niet voor niets.  Ze staan erom bekend dat ze goed kunnen luisteren, aanvoelen en samenwerken. Ze beschikken over 70 verschillende geluiden en kunnen over grote afstanden met elkaar communiceren. De olifanten zijn helaas bedreigd en het instandhouden van de soort vereist het herstellen en instandhouden van hun leefomgeving. ARTIS support een organisatie die daar actief mee is.

De olifantenkudde van ARTIS

Ruim drie jaar geleden werd voor het laatst een olifantenkalf geboren in ARTIS. Er leven nu vijf Aziatische olifanten in ARTIS; de matriarch, haar twee dochters, de mannelijke bul en sinds gisteren het kalfje.

Lees alles over het nieuwe kalfje en de olifantenkudde in ARTIS:

Olifantje geboren in ARTIS >>

 

Natuurbehoudproject aziatische olifant >>