Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 01-05-2020

IBS lanceert participatie in SUSI Energy Transition Fund

Met deze nieuwe alternatieve investeringsmogelijkheid biedt IBS Fund Management aan IBS relaties toegang tot het SUSI Energy Transition Fund.

Een unieke impactinvestering die een bijdrage aan de duurzame energie transitie combineert met een gedegen financieel rendement. De omvang van deze participatie is € 25 miljoen.

SUSI is een Zwitsers fondshuis gevestigd in Zurich met meer dan tien jaar ervaring in impact investeringen. Als asset manager is SUSI voor 100% gespecialiseerd in en toegewijd aan duurzame energie infrastructuur. Het fondshuis heeft meer dan € 1 miljard assets onder beheer en bestaande investeringen door SUSI hebben al voor meer dan 1.200.000 ton aan C02 besparing gezorgd.

Het SUSI Energy Transition Fund gaat investeren in projecten die positief bijdragen aan de duurzame energie transitie. Voorbeelden hiervan zijn zon-, wind- en hydro-energieprojecten. Daarnaast heeft het fonds de expertise en de mogelijkheid in huis om te investeren in energieopslag via megabatterijen en slimme micro-grids.

IBS heeft ruime ervaring met het aanbieden van aantrekkelijke private markets investeringen en zal op regelmatige basis nieuwe participaties structureren en lanceren voor haar relaties.

Zie voor meer informatie  www.ibsfm.nl