Kwartaalverslag Q2 2019

Het tweede kwartaal van 2019 kenmerkte zich door een forse daling in de lange rentes. De Duitse 10-jaars rente daalde zelfs tot -0,33%. Hierdoor presteerden de obligaties van beleggers onverwacht goed. Verder onderzoeken we hoe het komt dat de economische groei in Opkomende Markten zich niet vertaalt in een positieve groei van de winsten per aandeel voor het bedrijfsleven aldaar. Ook komt de menselijke onkunde om te voorspellen weer eens aan bod. Is “sell in may and go away” een goed advies? Waarom willen we eigenlijk inflatie?  En gaat Facebook het bankwezen op z’n kop zetten met de Libra? Amerikaanse aandelen presteren nu al tien jaar beter dan Europese aandelen. Tijd voor een inhaalslag? De Amerikanen beginnen een groot antitrust onderzoek naar onder meer Alphabet. Wordt Alphabet opgesplitst en, zo ja, wat vinden wij daarvan als aandeelhouders? Tot slot: staat de wereld aan de vooravond van een veilige en schone vorm van nucleaire energie?

 

Lees het kwartaalverslag

Blijf op de hoogte

Schrijf u in, dan ontvangt u onze updates vanzelf per e-mail.
Volgende artikel ›

Kun je op houten schaatsen wereldkampioen worden?