Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 25-03-2019

IBS gaat samenwerking aan met Efidenz Capital Management

Recent is de AFM registratie afgegeven aan Efidenz Capital Management om als associate partner te gaan optreden namens IBS Asset Management BV (IBS). Met deze samenwerking verstevigt IBS haar positie in het Zuidwesten van het land.

IBS had eerder al een succesvolle relatie opgebouwd met vier associate partners (officieel ‘Verbonden Agenten’). In 2016 is Henk Benjamins als eerste begonnen met als werkgebied Friesland, Groningen en Drenthe. Begin 2017 zijn Hans van Rooden, Robert Kuiper en Marinus Koemans gestart. Samen werken zij aan de missie van IBS in Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland. Daar zijn nu Ron van Zwienen en Erwin Blokland van Efidenz bij gekomen voor Zuid-Holland en Zeeland.

Succesvol model voor zelfstandig vermogensbeheerders

Dit model biedt de mogelijkheid voor zelfstandig vermogensbeheerders om zich bij IBS aan te sluiten. Zij kunnen gebruik maken van de infrastructuur van IBS zonder hun ondernemerschap op te hoeven te geven. IBS ziet in dit model een manier om haar dienstverlening te koppelen aan lokale marktkennis en zo schaalvergroting te creëren, wat de stabiele basis van het bedrijf nog verder verstevigt.

Op zelfstandig vermogensbeheerders heeft deze samenwerkingsvorm een grote aantrekkingskracht. Dat merkt IBS aan het aantal gesprekken dat steeds vaker plaatsvindt. Vermogensbeheerders willen op een gedegen wijze invulling kunnen geven aan de wettelijke eisen op het gebied van compliance en riskmanagement. Die combinatie wordt gevonden bij IBS. Voor Efidenz is met name de beleggingspropositie belangrijk geweest bij de keuze voor IBS.

Focus blijft juist op persoonlijke aandacht en expertise

Om invulling te geven aan onze missie willen we onze aandacht en middelen maximaal richten op de persoonlijke relatie en expertise. Dat vereist een continue zoektocht naar de juiste professionals die passen bij onze cultuur. In Efidenz heeft IBS een goede match gevonden.

Het voordeel van deze samenwerking is dat we onze veelzijdige dienstverlening toegankelijk maken voor een bredere groep, zonder het creëren van legacy en onnodige kosten (oftewel de opbouw van een inflexibele erfenis bestaande uit panden, overhead en systemen). Vanuit ons kantoor in Amsterdam kunnen we zo heel Nederland blijven bedienen.

Erwin Blokland (l) en Ron van Zwienen (r)