Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 14-02-2017

IBS breidt samenwerking met associate partners uit

Deze week start IBS een samenwerking met drie nieuwe associate partners. Marinus Koemans, Hans van Rooden en Robert Kuiper (foto vlnr) kregen onlangs toestemming van de AFM om zelfstandig vermogensbeheer en advies aan te gaan bieden.

Onze missie is leidend

Het is onze missie om de best denkbare medestander te zijn in de steeds complexer wordende financiële wereld. Dat doen we vooral met discipline, gezonde ondernemingszin en een gevarieerd aanbod voor vermogenden, bestuurders en ondernemers.

Om onze bediening uit te breiden en invulling te geven aan onze missie willen we onze aandacht en middelen uitsluitend richten op de persoonlijke relatie en expertise. Dat vereist een continue zoektocht naar de juiste professionals die passen bij onze cultuur.

Associate partners: persoonlijke aandacht en focus op expertise

Voor de bediening buiten de Randstad zijn we nu dus de samenwerking aangegaan met deze zeer ervaren zelfstandige professionals. Zij geven relaties advies over vermogensvraagstukken, hebben een eigen vergunning van de AFM en zijn exclusief partner van IBS voor het beheer van vermogens.

Het voordeel van deze samenwerking is dat we onze missie toegankelijk maken voor een bredere groep, zonder het creëren van legacy (oftewel de opbouw van een inflexibele erfenis bestaande uit panden, overhead en systemen). Vanuit ons kantoor in Amsterdam blijven we heel Nederland bedienen. Met de nu in totaal vier associate partners hebben we nu een mooie aanvulling voor onze persoonlijke benadering. Zij ondersteunen ons hiermee in de regio Drenthe, Flevopolder, Gelderland en Overijssel. Een jaar geleden startte Henk Benjamins al als associate partner van IBS in Noord Nederland.

Zelf ondernemen én cliënten stabiliteit bieden

De associate partners voelden meteen een klik bij de kennismaking met IBS. Ze vinden allen dat ze op een gedegen wijze invulling moeten kunnen geven aan compliance en riskmanagement. Daarnaast willen ze dat het vermogensbeheer dat ze aanbieden gebaseerd is op een strategie die ze zelf kunnen onderschrijven. In vervolggesprekken bleek de aansluiting zo goed te zijn dat deze samenwerking tot stand is gekomen.