Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 23-08-2016

IBS sponsort Spartathlon ultraloopster Iris Vromans

In februari 2016 heeft Iris de basis gelegd om haar droom te kunnen verwezenlijken: het lopen van de Spartathlon op 30 september. Ze heeft hierbij haar ideale bondgenoot gevonden in coach Marco Groot: financieel strateeg en columnist, lange afstand loper en trainer.

Ruig, steil en donker

De Spartathlon staat bekend als ’s werelds meest afmattende ultraloop. Het parcours omvat 246 kilometer in een ruige omgeving. In vaak bloedhete omstandigheden passeren de lopers wijngaarden, olijfgaarden en steile hellingen met als grootste uitdaging de Parthenio. Een 1.200 meter hoge berg die in het holst van de nacht beklommen moet worden.

Griekse legende

Dit jaarlijks terugkerend evenement is ontstaan uit de nieuwsgierigheid van historicus John Foden. Hij wilde weten of de prestaties van de legende Phidippides ook daadwerkelijk mogelijk zijn geweest. Deze Griekse boodschapper zou tijdens de eerste Perzische Oorlog (vijfde eeuw voor Christus) binnen 36 uur 246 kilometer van Athene naar Sparta gelopen hebben, om hulp te vragen. Dezelfde Phidippides staat ook aan de basis van de Marathon: na de overwinning op de Perzen rende hij nog eens 40 kilometer van het slagveld naar Marathon om hierover te rapporteren.

Genieten van sporten en gezond leven

Iris komt uit Meppel en is moeder van twee kinderen. Het is haar gelukt om de ideale balans te vinden tussen trainen, wedstrijden, voeding en gezinsleven. Ze gunt iedereen een sportief en gezond leven en deelt haar kennis via www.echtmooi.com.

IMG_1869Op weg naar 30 september

Afgelopen weekend deed Iris mee aan het open Duitse kampioenschap 100km. Het doel was om te testen of de juiste kleding, schoenen, voeding en loop-opbouw zouden werken. Ondanks een zware tweede helft door maag- en darmproblemen wist Iris de 100 kilometer in iets meer dan tien uur te volbrengen. Komend weekend staat Ibiza op het programma. Vier dagen, 200 trainingskilometers en vele hoogtemeters .

En dan op naar de laatste grote test: het NK 100km in Winschoten op tien september. Niet competitief maar gewoon lekker lopen en zorgen dat alles klopt. 100 kilometer “gewoon lekker lopen”. Het klinkt ongelooflijk maar dat is zoals Iris het ziet.