Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Blogs 11-12-2015

Duurzaam beleggen: wat is het waard?

Duurzaam beleggen maakt steeds vaker strategisch onderdeel uit van het beleggingsbeleid van ondernemingen. Maar, “kost” duurzaam beleggen rendement? En hoe richt je dan de ideale duurzame portefeuille in?

Wij deden onderzoek naar deze vragen. Een gedegen en succesvolle manier is volgens ons het hanteren van de Value Strategie. Oftewel het beleggen in ondergewaardeerde aandelen.  In de literatuur is op overtuigende wijze aangetoond dat deze strategie leidt tot een beter rendement dan een traditionele indexbelegging. Wij onderzochten of dit ook geldt binnen een duurzaam aandelenuniversum. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat dit inderdaad het geval is.

Wij vinden dit goed nieuws en daarom hebben we de bevindingen beschreven in een Green Paper.

Download hier de IBS green paper Duurzaam Beleggen