Alternative investments

Voor cliënten

Wanneer u graag betrokken bent bij uw investeringen, bieden wij alternatieve investeringen aan. Wij selecteren unieke en specifieke, niet-beursgenoteerde investeringsmogelijkheden in zowel fondsen als direct in ondernemingen voor onze cliënten.

Zo bieden we de mogelijkheid om samen met andere cliënten fondsinvesteringen te doen. Daardoor krijgt u toegang tot unieke investeringsmogelijkheden. Het daadwerkelijk investeren laten we over aan een gespecialiseerd manager dat beschikt over specifieke kennis van een bepaalde sector of asset class. Dit hebben we onder andere gerealiseerd met fondsen van Life Sciences Partners en fondsen van Nordian Capital Partners.

Daarnaast focussen wij ons voortdurend op goedlopende middelgrote bedrijven die behoefte hebben aan kapitaal en expertise. Dat kan zijn voor overnames, investeringen, balansherstructurering of aanpassingen aan de aandeelhoudersbasis.

Naast financiële betrokkenheid kunnen de expertise en netwerk van onze cliënten hier goed tot hun recht komen. Onder onze cliënten zoeken wij investeerders die, samen met ons, het management team ondersteunen bij het realiseren van de groeiplannen. Wij zijn op deze basis betrokken bij een aantal mooie organisaties. Eén daarvan is restaurantketen Loetje.

>> Hoe biefstuk van Loetje een hit maakt

Voor ondernemers

Wij investeren met vermogen en expertise van onze cliënten in solide Nederlandse ondernemingen met goed management. Wij participeren als externe aandeelhouder in ondernemingen met een groeipotentie en een ondernemingswaarde tussen EUR 10 miljoen en EUR 50 miljoen. In de ontwikkeling van ondernemingen doen zich mogelijkheden voor die nieuwe financiële middelen vereisen, zoals behoefte aan additioneel kapitaal voor groei, acquisitie, innovatie of bedrijfsopvolging. Wij kunnen in een dergelijke kapitaalbehoefte voorzien en bieden ondernemers en management financiële armslag en support, zodat samen met het management optimale waardegroei kan worden gerealiseerd.

Voor fondsen

Wij faciliteren onze cliënten zodat zij kunnen investeren in institutionele fonds investeringen. De asset classes zijn o.a. private equity, onroerend goed en leningen. Hierbij wordt nadrukkelijk gekeken naar de toegevoegde waarde van de manager van de fondsen.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen.