Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 27-06-2023

Nog een ESG award voor SilverCross

Ons SilverCross Global Small-cap Fund (SilverCross)  heeft opnieuw een ESG award ontvangen. Deze keer van Wealth & Finance International, onderdeel van AI Global Media Group.

Dit is de tweede ESG award in korte tijd. De eerste werd toegekend door CFI.co.

“ESG is een kernonderdeel van ons beleggingsbeleid. We zijn trots dat leidende ESG media dit hebben opgepikt en waarderen.” Aldus Zinzi Dzuda, ESG analyst bij SilverCross.

Dit zegt Wealth & Finance over SilverCross

Met name de lange termijn strategie, het diepgaande onderzoek en continue engagement bij hun portfolio bedrijven vallen in de smaak.

“SilverCross focuses on delivering strong long-term investment returns by allocating capital to a select number of exceptional smaller globally listed companies. These businesses meet strict criteria related to quality of the business model, quality of management and ESG standards. The specialist investment team uses in-depth research and continued engagement with its portfolio companies to drive positive change.”

Over SilverCross

SilverCross gelooft dat een bedrijf pas exceptioneel kan zijn als het zich gedraagt als een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Criteria op het gebied van milieu, sociaal beleid en governance (ESG) maken daarom integraal deel uit van de investeringsstrategie. Ze gaan de dialoog aan met het management wanneer een bedrijf zijn duurzaamheidsstrategie kan of zou moeten verbeteren.

Het fonds belegt succesvol in een beperkt aantal exceptioneel goede, kleine beursgenoteerde bedrijven. Exceptioneel betekent voor SilverCross een zodanige kwaliteit van het bedrijfsmodel dat dit leidt tot: een hoog rendement op geïnvesteerd kapitaal, een hoge cashflow conversie en een aantrekkelijk lange termijn groeipotentieel.

Lees hier alles over de strategie van SilverCross Global Small-cap Fund.

Over Wealth & Finance Ethical Awards

Wealth & Finance heeft als doel om bedrijven en financiële leiders op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de snelle en steeds veranderende financiële wereld. Ze bieden advies over hoe deze bedrijven hun klanten kunnen helpen zorgen voor hun vermogen en activa.

Zij lanceerden de Ethical Finance Awards om die bedrijven in het zonnetje te zetten, die in de financiële sector streven naar uitmuntendheid. Niet alleen in hun dagelijkse bedrijfsvoering, maar ook voor hun inspanningen op ethisch, duurzaam en milieuvriendelijk gebied.