Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 03-05-2023

ESG Award voor Global Smallcap Fund SilverCross

IBS Fund Management is verheugd hierbij aan te kondigen dat ons SilverCross Global Small-cap Fund (SilverCross) een ESG award heeft gekregen.

SilverCross belegt succesvol in een beperkt aantal exceptioneel goede, kleine beursgenoteerde bedrijven. Exceptioneel betekent voor SilverCross een zodanige kwaliteit van het bedrijfsmodel dat dit leidt tot: een hoog rendement op geïnvesteerd kapitaal, een hoge cashflow conversie en een aantrekkelijk lange termijn groeipotentieel.

Tenminste zo belangrijk is de kwaliteit van het management. Gelijke belangen met de aandeelhouders door een significant belang in het aandelenkapitaal is een must.

Waarom deze ESG Award?

Zoals CFI.co onder andere zegt over SilverCross:

SilverCross works with the management teams of investee companies to create sustainable success for their stakeholders, which includes society at large. If any of SilverCross’ portfolio companies fall out of line with its belief system, the firm encourages a course correction. (lees het hele artikel)

SilverCross gelooft dat een bedrijf pas exceptioneel kan zijn als het zich gedraagt als een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Criteria op het gebied van milieu, sociaal beleid en governance (ESG) maken integraal deel uit van de investeringsstrategie. Ze gaan de dialoog aan met het management wanneer een bedrijf zijn duurzaamheidsstrategie kan of zou moeten verbeteren.

ESG-factoren kunnen een aanzienlijke impact hebben op de lange termijn ontwikkeling van bedrijven. SilverCross beschouwt het daarom ook als een fiduciaire plicht om ESG volledig in het beleggingsproces te integreren.

IBS Fund Management, de beheerder van het SilverCross Global Small-cap Fund, is ingeschreven in het register van UN PRI en is gecommitteerd aan de UN Global Compact.

Lees hier alles over de strategie van SilverCross Global Small-cap Fund.

Over CFI.co

Elk jaar zoekt CFI.co best practices over de hele wereld, zowel individuen en organisaties. En het Awards-programma heeft tot doel excellentie te identificeren en te belonen. Ook in de hoop anderen te inspireren om hun eigen prestaties verder te verbeteren.