Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 04-07-2022

IBS lanceert nieuw private equity fonds in samenwerking met Rothschild

IBS lanceert in samenwerking met Rothschild het IBS Five Arrows Private Equity Fund. Weer een mooie aanvulling op ons Private Markets platform, waarmee wij toegang bieden tot niet-beursgenoteerde beleggingen.

Het IBS Five Arrows Private Equity Fund geeft relaties van IBS toegang tot het Rothschild Five Arrows Secondary Opportunities (FASO) Fund VI. Dit fonds zal voornamelijk gaan investeren in kleine, snel groeiende bedrijven in technologie en healthcare.

We investeren in het Rothschild fonds. Én we zullen met hen ook direct beleggen in bedrijven. Ook wel co-investments genoemd.

Duidelijke strategie

De focus van het IBS fonds ligt op het middle market growth segment in private equity. Deze strategie richt zich op bedrijven in een relatief ondoorzichtige markt, met lagere waarderingen, lagere schuld niveaus en veel groei potentieel. Een combinatie die een erg aantrekkelijk rendement kan bieden.

Daarbij ligt de nadruk op kwalitatief sterke business modellen die snel kunnen groeien door onder andere technologische of demografische ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan technologie, healthcare, automation, B2B services, e-commerce en fintech.

Secondaries robuust in onrustige markten

De beleggingscategorie private equity kenmerkt zich door een geleidelijke opbouw van de portefeuille over meerdere jaren. Door het geleidelijk opbouwen in onrustige markten kan de PE manager vaak tegen gunstiger voorwaarden nieuwe investeringen doen.

En juist secondary managers zoals FASO zijn hiertoe goed in staat. In turbulente tijden gaan andere PE managers graag samenwerkingen aan met secondary managers. Ze kunnen dan nog een aantal jaren waarde creëren voorafgaand aan een eventuele verkoop.

Direct samen met de PE manager investeren

Co-investments zijn exclusieve uitnodigingen van private equity managers om direct mee te beleggen in bedrijven. Wij schreven hier recent een blog over: Zie deze link.

Deze co-investeringen genereren gemiddeld gezien hogere rendementen dan fonds investeringen. Onder andere omdat je over de co-investments geen management fees hoeft te betalen.

Het IBS Five Arrows Private Equity Fund streeft ernaar om voor 60% te investeren in FASO VI en daarnaast 40% te reserveren voor co-investments in samenwerking met Rothschild.

Voor wie mee wil doen

Tot 31 oktober 2022 is het IBS Five Arrows Private Equity Fund open voor inschrijving. De minimale inleg is EUR 250.000. Wij verwachten per december 2022 het nieuwe fonds te kunnen starten.

We kunnen nog heel veel vertellen over dit fonds en dat doen we graag. Neem gerust contact met ons op.

Het IBS Five Arrows Private Equity Fund is de marketingnaam voor het IBS FA Private Equity Fund [FGR].