Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 09-06-2021

Wij lanceren een nieuw fonds: IBS Private Equity Growth Fund

Eén nieuw fonds dat op een makkelijke manier toegang geeft tot drie gerenommeerde private equity managers: Permira, Keensight Capital en Quadriga Capital. Zij zullen gaan investeren in kleine, snel groeiende bedrijven in technologie en healthcare.

We investeren in hun fondsen. Én we zullen met elk van hen ook direct beleggen in bedrijven. Ook wel co-investments genoemd.

Direct samen met de PE manager investeren

Co-investments zijn exclusieve uitnodigingen van private equity managers om op bedrijfsniveau direct mee te beleggen. Wij schreven hier recent een blog over: Zie deze link.

Co-investeringen genereren gemiddeld gezien hogere rendementen dan fonds investeringen. Onder andere omdat je over de co-investments geen management en performance fees hoeft te betalen.

Het IBS Private Equity Growth Fund heeft als doel om voor 75% te investeren in Permira Growth Opportunities Fund II, Keensight Capital Fund VI en Quadriga Capital Fund VI. De resterende 25% reserveren we voor co-investments.

Kleine en snelgroeiende private equity bedrijven

De drie managers voeren een middle market growth strategie. Deze strategie richt zich op bedrijven in een relatief ondoorzichtige markt, met lagere waarderingsmultiples, lagere schuld niveaus en veel groei potentieel. Een combinatie die een erg aantrekkelijk rendement kan bieden.

Verder kijken ze specifiek naar sectoren die zich in een opwaartse groei trend bevinden, mede door technologische of demografische ontwikkelingen. Hierbij kun je denken aan technologie, healthcare, automation, B2B services, e-commerce en fintech.

Tot 31 oktober 2021 is het IBS Private Equity Fund open voor inschrijving. De minimale inleg is EUR 250.000. Wij verwachten per december 2021 het nieuwe fonds te kunnen starten.