Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 20-09-2024

AGU krijgt nieuwe eigenaar: continuïteit gewaarborgd

IBS Corporate Finance heeft de aandeelhouders en het management succesvol begeleid bij het vinden van een nieuwe eigenaar voor AGU. Het trotse familiebedrijf en bekende speler in de fietsindustrie is daarmee klaar voor de toekomst.

AGU is overgenomen door EcoMotion, eigenaar van QWIC e-bikes. De overname omvat het volledige bedrijf, inclusief het gerenommeerde merk AGU en de groothandelsactiviteiten.

Net als veel andere bedrijven in de fietsindustrie, heeft AGU uitdagende tijden doorgemaakt. Desondanks heeft het bedrijf met succes de WHOA-schuldsanering afgerond en is de eerder uitgesproken surseance van betaling ingetrokken. Dankzij de sterke merknaam en de rijke geschiedenis van het Alkmaarse bedrijf, kan AGU, in tegenstelling tot veel bedrijven in vergelijkbare situaties, verder met haar trouwe medewerkers, klanten en leveranciers.

IBS is er trots op als sell-side adviseur een bijdrage te hebben geleverd aan het waarborgen van de continuïteit en werkgelegenheid van dit prachtige familiebedrijf.