Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 02-09-2024

IBS lanceert het Centive Global Equity Fund

Wij zijn er trots op je te laten weten dat we een nieuw en uniek beleggingsfonds lanceren: het Centive Global Equity Fund.

Het fonds belegt in drie soorten bedrijven: familiebedrijven, bedrijven waar het management en de werknemers mede-eigenaar zijn en bedrijven met een unieke cultuur. Voorbeelden hiervan zijn verzekeringsbemiddelaar Brown & Brown, private equity-huis KKR, en Amphenol (producent van elektronische en glasvezelconnectoren en kabels).

Centive belegt in deze bedrijven omdat zij een cultuur (inCentives) koesteren die gericht is op het – op de langere termijn – creëren van waarde voor hun aandeelhouders. Zo hebben die aandeelhouders de grootste kans op een goed lange termijn rendement.

Het fonds richt zich voornamelijk op bedrijven met een beurswaarde van 10 tot 100 miljard euro.

Centive Global Equity Fund is daarom een unieke aanvulling op ons SilverCross Global Small Cap Fund en de beleggingen in onze beheerportefeuilles. Waarin de focus ligt op bedrijven met een beurswaarde van meer dan 100 miljard euro.

Zoals bij alle beleggingsproposities van IBS is ook dit fonds gericht op kwalitatief sterke en maatschappelijk verantwoorde bedrijven.

Het beheer van Centive is in handen van Reinder Wietsma, CFA en Johannes Smit, CFA, CAIA.

Reinder en Johannes waren ruim 7 jaar verantwoordelijk voor de beheerportefeuilles van IBS. Zij zullen hiervoor nog tot eind 2024 actief zijn. Op deze manier zorgen zij voor een soepele overgang van de beheerportefeuilles naar het bestaande team dat wordt aangevuld met een nieuwe senior beheerder.

Reinder en Johannes kijken er met veel plezier en energie naar uit om van Centive voor jou een groot succes te maken.

Heb je interesse?

Kijk dan op centivefund.com.

Je kan al meedoen vanaf 100.000 euro. Instappen kan wekelijks.

Uiteraard staan we klaar om je meer over dit fonds te vertellen. Neem gerust contact met ons op.