Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 19-12-2023

IBS AS Private Equity Fund III succesvolle close met 64 miljoen

Weer een nieuw private equity fonds waar meer dan 100 van onze klanten vertrouwen in hebben. Zij krijgen op deze manier toegang tot drie strategieën: het AlpInvest Secondaries Fund VIII, het AlpInvest ATOM Fund II én directe investeringen in bedrijven samen met AlpInvest.

Deze fondsen en de directe co-investeringen zijn normaal gesproken alleen toegankelijk voor zeer grote en professionele beleggers. Door de opzet van dit fonds bieden wij onze klanten ook toegang.

Dit is een mooie nieuwe aanvulling vanuit ons private markets platform op de beleggingsmix. Met een aantrekkelijk risico-rendementsprofiel binnen private equity.

Samen investeren

We investeren niet alleen in de AlpInvest fondsen. We gaan ook in samenwerking met AlpInvest direct beleggen in bedrijven.

Het IBS AS Private Equity Fund III heeft als doel om 2/3e deel te investeren in de twee AlpInvest secondary strategieën. Het resterende 1/3e deel reserveren wij voor directe co-investeringen in samenwerking met AlpInvest.

We zullen met dit fonds voornamelijk investeren in geconcentreerde secondary deals met een focus op competitief sterke bedrijven. We zien een toenemende interesse van fondsmanagers om samen met IBS direct te investeren. Deze manier van direct investeren biedt vele voordelen. Zowel strategisch als qua kosten. Daarom zullen wij volgend jaar, waarschijnlijk al in het tweede kwartaal, met een mooie geheel nieuwe private equity strategie komen.

Meer weten?

Wil je meer weten over IBS Fund Management? Kijk dan op onze website of neem direct contact op:

We schreven eerder over het nieuwe fonds: