Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 28-06-2023

Laadpalenbedrijf Opcharge versnelt groei na ophalen recordfinanciering van EUR 32 miljoen

Opcharge, de Nederlandse leverancier voor laadoplossingen voor de publieke en semi-publieke markt, heeft zich verzekerd van een investering van EUR 32 miljoen. Het Brabantse bedrijf werkte hiervoor samen met het Corporate Finance-team van IBS Capital Allies.

Met de kapitaalinjectie, die afkomstig is van grootaandeelhouder Ramphastos Investments, ASN Bank en door Aegon Asset Management beheerde investeringsvehikels kan het bedrijf haar netwerk van laadpalen in binnen- en buitenland nog sneller uitbreiden.

De transactie is de grootste investering die ooit in Nederland is opgehaald door een onafhankelijke laadpalenexploitant. Cyriel van Bree, CEO en partner van Opcharge: “Zowel het aandeel volledig elektrische auto’s als plug-in hybrides op de Nederlandse weg groeit snel. Onder meer verbeterde technologie, het grote aanbod en kortere levertijden zorgen voor deze belangrijke ontwikkeling in de energietransitie. Nederland loopt nu tegen een grote uitdaging aan, namelijk de beschikbaarheid van laadpalen voor al deze auto’s. Dankzij deze opgehaalde financiering kunnen we onze ambitieuze groeistrategie verder versnellen en zo helpen aan deze vraag te voldoen.”

IBS Corporate Finance coördineerde het volledige schuldproces als financieel adviseur van Opcharge en Ramphastos. Dit traject past goed binnen onze steeds sterker wordende focus op duurzaamheid en de energietransitie.

Wij feliciteren Opcharge met deze mooie deal en zullen de komende jaren nauw betrokken blijven bij het verdere groeipad van de onderneming.