Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 05-01-2023

Nieuw kapitaal voor Censo Energy Solutions

IBS Corporate Finance begeleidde een financieringstraject voor Censo Energy Solutions en Bencis Capital Partners. Een succesvolle transactie binnen de energiedienstenmarkt, die we vorige maand konden afronden.

Over Censo

Censo Energy Solutions (Censo) is een in Nederland gevestigde one-stop-shop voor duurzame energie-oplossingen. Ze leveren een breed scala aan energiediensten om B2B-klanten en overheidsinstellingen te ontzorgen. Censo richt zich daarbij op holistische en maatwerk oplossingen voor de kritieke energie vraagstukken van bedrijven.

Het bedrijf is in 2019 opgericht door voormalig CEO van PitPoint, Erik Kemink, en sponsor Bencis Capital Partners. Censo wil verduurzaming van gebouwen eenvoudiger maken en de energietransitie van zakelijk Nederland versnellen. Hierbij is het ultieme doel een 100% CO2-neutraal zakelijk Nederland in 2030.

De belangrijkste aanjager van groei in de energiemarkt is de trend van energiebesparende oplossingen, hernieuwbare energie en duurzaamheidsprojecten tussen bedrijven.

De toekomst

In de transactie heeft IBS Censo begeleid bij het aantrekken van financiering om de groeiambities van het bedrijf te ondersteunen. Hiermee zal Censo groeien in een markt die verder zal consolideren.

Het IBS Corporate Finance team heeft het financieringstraject met toewijding en enthousiasme van A tot Z begeleid. Wij danken Censo en Bencis Capital Partners voor hun vertrouwen en wensen hen veel succes met het realiseren van hun ambities.