Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 30-01-2022

Nieuw: het IBS Value-add Infrastructure Fund

Wij lanceren een nieuw fonds, het IBS Value-add Infrastructure Fund. Een mooie aanvulling op ons Fund Management platform, waarmee wij toegang bieden tot niet-beursgenoteerde beleggingen.

In dit geval tot drie vooraanstaande infrastructuur managers, namelijk: ANTIN, EQT en Goldman Sachs. Het IBS Value-add Infrastructure Fund heeft als doel om in alle drie de fondsen voor één derde deel te beleggen.

Duidelijke strategie

De drie managers voeren een ‘value-add’ infrastructuur strategie. Deze strategie richt zich op infrastructuur projecten en -bedrijven die veel groeipotentieel hebben. Door het overnemen van andere projecten en het doen van nieuwe groei investeringen, kunnen deze managers veel waarde creëren. En zo genereren zij aantrekkelijke rendementen.

De strategie focust zich specifiek op vier sectoren: telecom & digital, sociale voorzieningen, energie & milieu en transport. In deze sectoren creëren digitalisering, verduurzaming en innovatie, een sterke behoefte aan nieuwe infrastructuur.

Concrete voorbeelden zijn investeringen in 5G zendmasten, datacenters, glasvezel kabels, ziekenhuizen, zonneparken en treintransport.

Infrastructuur is om drie redenen interessant

Ten eerste is veel infrastructuur verouderd.  Daardoor is er een grote behoefte aan kapitaal voor nieuwe en duurzame infrastructuur projecten.

Ten tweede bieden infrastructuur investeringen een hedge, oftewel bescherming, tegen inflatie. Veel infrastructuur projecten hebben namelijk een verdienmodel dat is gekoppeld aan inflatie. Neemt de inflatie toe, dan neemt via deze koppeling, ook de omzet toe.

Ten derde heeft infrastructuur historisch gezien sterk bijgedragen aan diversificatie, doordat het een lage correlatie heeft met andere beleggingscategorieën.

Voor wie mee wil doen

Tot 15 mei 2022 is het IBS Value-add Infrastructure Fund open voor inschrijving. De minimale inleg is EUR 250.000 (en meervouden hiervan). Wij verwachten per juni 2022 het nieuwe fonds te kunnen starten.

We kunnen nog heel veel vertellen over dit fonds en dat doen we graag. Neem gerust contact met ons op.