‹ Terug naar nieuws

AIFMD-vergunning voor IBS Fund Management BV

Met dochteronderneming IBS Fund Management BV bieden wij alternatieve beleggingsmogelijkheden aan, gericht op de ondernemende, professionele belegger. Enerzijds via ‘closed end funds’ waarmee we met een zogenaamde ‘feeder- masterstructuur’ moeilijk toegankelijke (private equity en debt) fondsen  beschikbaar maken voor professionele beleggers (>€ 100.000). Anderzijds via het ‘open end fund’ SilverCross Global Small Cap Fund, dat zich uitsluitend richt op kleine wereldwijd, ondergewaardeerde beursgenoteerde bedrijven.

Belangrijke mijlpaal in de groeihistorie van IBS

Met de vergunning heeft IBS FM de mogelijkheid de groei van de afgelopen jaren voort te zetten. De groei ambitie betreft zowel expansie op het gebied van het bestaande open-end fonds SilverCross, als ook de verdere uitbouw op het vlak van de closed end funds. Daarnaast verschaft de vergunning nieuwe mogelijkheden om het assortiment op het vlak van open end funds voor professionele beleggers uit te breiden.

IBS beschikt nu over een Mifid-licentie voor het aanbieden van vermogensbeheer aan particulieren en Instellingen via IBS Asset Management BV, als ook een aparte vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen via IBS Fund Management BV.

Klaar voor de volgende fase groei

Met de vergunningsaanvraag is de kans aangegrepen om de organisatie verder te professionaliseren om de groeiplannen concreet vorm te geven. Zo zijn op het gebied van risk management en interne processen stappen gezet en zal verder geïnvesteerd worden in IT. Groei is geen doel op zich, maar een belangrijke voorwaarde om onze dienstverlening aan onze klanten te blijven aanbieden en ontwikkelen. De organisatie is nu uitstekend toegerust om de volgende fase van groei en ontwikkeling in te gaan.

 

Meer over IBS Fund Management

 

Blijf op de hoogte

Schrijf u in, dan ontvangt u onze updates vanzelf per e-mail.
Volgende artikel ›

Papageno Zomerconcert 2019: “Classic & Musical”

Op 21 juni 2019 vindt de 22e editie van het Papageno Zomerconcert plaats bij restaurant Rust Wat in Blaricum. Dit evenement is inmiddels een mooie traditie dankzij Stichting Papageno en Lions Club Crailo en voor de derde keer zijn wij hoofdsponsor. Dit jaar staat een verrassende combinatie op het programma: klassiek ontmoet musical met Brigitte Heitzer en René van Kooten.