Intertent gereed voor de toekomst

Intertent is een onafhankelijke, state of the art leverancier van tijdelijke accommodaties. Om de continuïteit van het bedrijf ook in de toekomst te waarborgen, zijn de aandeelhoudersbelangen herschikt en is financiering aangetrokken voor de wijziging van de aandeelhoudersbasis. IBS heeft de aandeelhouders hierbij begeleid.

Intertent is het tentenverhuurbedrijf van Roland de Boer en twee van zijn neven. Eind 2007 nam hij Intertent over en vestigde zich als zelfstandig en onafhankelijk tentenverhuurder. In het verleden hebben Roland en zijn familie het familiebedrijf De Boer Tenten aan een investeerder verkocht.

Op tijd nadenken over opvolging

Roland realiseerde zich al snel het belang van tijdig nadenken over de toekomst. Intertent moet ook na zijn tijd als prachtig bedrijf blijven bestaan en daarom nu al minder afhankelijk gemaakt worden van hem.

Intertent Strechtenten

Dat vereist een nieuwe aandeelhouder vanuit een jongere generatie. Die heeft Roland gevonden in een tentenverhuurbedrijf in Duitsland dat al tenten inhuurde van Intertent. Deze partij verbreedt hiermee zijn business van tussenpartij naar leverancier en stelt meteen levering in de toekomst veilig. Vervolgens was het van belang een general manager aan te stellen die later de leiding van Intertent over kan nemen en liefst ook mede-eigenaar wil zijn. Die is gevonden in Wouter Zick, een zeer ervaren manager die de tenten- en evenementenbranche goed kent.

Ontzorgd door IBS

IBS en Intertent kennen elkaar al sinds 2012 en zijn sindsdien in gesprek. IBS heeft geholpen bij het opstellen van een businessplan en het benaderen en in gesprek gaan met de kopende partij. “Ik heb veel verstand van tenten en hospitality, maar heel wat minder van structurering en aantrekken van bankfinanciering. Gelukkig was IBS er om dat voor haar rekening te nemen zodat ik op dat gebied ontzorgd werd”, aldus Roland.

Gerelateerde afbeeldingOver Intertent

Intertent is gevestigd in Beverwijk en verhuurt tenten door heel Europa. Voor alle mogelijke gelegenheden heeft het bedrijf tenten, of het nu gaat om publieke evenementen, privéfeesten of zakelijke evenementen. Daarnaast verhuurt Intertent ook semipermanente ruimtes. Kwaliteit, perfectie, klantgerichtheid en beloven is doen! Dat is waar het bij Intertent om draait. Kijk voor meer informatie over Intertent op www.intertent.nl.

Januari 2017