Groeikapitaal voor de ambities van Uniserver

De Nederlandse cloudprovider Uniserver heeft amibitieuze groeiplannen. Binnen een kansrijke markt weet Uniserver als koploper op het gebied van cloudhosting, kansen om te zetten in haalbare ambities. Om deze naar een volgend plan te tillen, is – naast continue innovatie – groeikapitaal nodig. IBS hielp bij het zoeken naar een geschikte partner om dit financieel te verwezenlijken.

Al sinds 2012 sparren we met Uniserver over de beste financiële strategie. In 2016 werden de groeiplannen zo concreet dat we de vraag kregen om te helpen bij het aantrekken van kapitaal. We zijn gestart met een herevaluatie van de huidige financiële partners. Hieruit bleek het onder andere noodzakelijk om de huidige samenwerkingen te heroverwegen. Na een selectietraject en intensieve onderhandelingen zijn we er eind juni 2016 in geslaagd om de kapitaalstructuur sterk te verbeteren, gesteund door een nieuwe huisbank en een gedegen aandeelhoudersbasis.

Succes zit in de samenwerking

Uniserver gelooft in eigen kracht, no nonsense en mogelijkheden. Onze “nuchtere, eerlijke kijk op zaken en de duidelijke manier van communiceren” sluiten daar volgens Uniserver naadloos op aan. Net als onze “persoonlijke aanpak, kennis van zaken en gedrevenheid”. Belangrijke ingrediënten voor een prettige en doelgerichte samenwerking, die ertoe heeft geleid dat er vanuit financieel opzicht nu een nog sterkere fundering staat om de jaarlijkse groei en doorlopende innovatie te kunnen ondersteunen.

uniserverOver Uniserver

Sinds 2000 levert Uniserver cloudhostingdiensten in Nederland. Ooit opgericht door drie studenten als project van de Haarlem Business School, nu toonaangevend in cloudinfrastructuur met hoofdkantoor in Alkmaar en state-of-the-art datacenters in Nederland. Haar missie: IT simpel maken.

De combinatie van Noord-Hollandse genen, de drive om hoogwaardige clouddiensten te leveren, het indirecte businessmodel én de hands-on mentaliteit beschrijft kort wat Uniserver succesvol maakt. Samen met haar partners zet Uniserver dat stapje extra om eindklanten de beste oplossing te bieden. Dit onderscheidend vermogen en de constante hoge kwaliteit van dienstverlening worden onderstreept door benoemingen als HP Service Provider of the Year 2015 en HPE Gold Partner en Veeam Platinum Cloud Partner in 2016.

Meer informatie: www.uniserver.nl