Fundament Otravo gereed voor Europese uitbouw succes


Otravo is een toonaangevend online reisbureau in Nederland en België dat haar klanten bedient met de merken vliegtickets.nl, wtc.nl, vliegtickets.be, vliegtarieven.nl en schipholtickets.nl.  Otravo biedt vluchten, zon-vakanties, stedentrips, hotels, auto’s en verzekeringen gecombineerd in totale pakketten. Otravo wil haar leiderschap in de huidige markten uitbouwen en heeft de ambitie om leider te worden in andere Europese lande
n.

Fusie vliegtickets.nl en wtc.nl

Het Advisory team van IBS heeft uitgebreide kennis en ervaring in de online reisbranche en was al bekend met de oprichters van Otravo. In 2013 is ons gevraagd om de fusie financieel te begeleiden tussen vliegtickets.nl en wtc.nl, waaruit Otravo ontstond. Die samenwerking is van beide kanten zeer goed bevallen, waarna IBS nog regelmatig als sparringpartner voor Otravo optrad.

otravorgblogoRegie in eigen hand

De weg naar IBS was dan ook snel gevonden toen de oprichters/eigenaren van Otravo besloten om de interesse die er in het bedrijf vanuit de markt was, zelf te gaan regisseren. Een intensief traject van maanden resulteerde in een overeenkomst met Waterland Private Equity.

Wij zijn trots op deze samenwerking, die het onder andere mogelijk maakte voor Otravo om in de zomer van 2016 Zweedse branchegenoot Flygstolen over te nemen en zo verder te groeien.