Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 03-03-2021

IBS begeleidde Uniserver Group bij deal met CloudNation

IBS Corporate Finance hielp Uniserver Group weer een stap verder met hun ambitie om dé cloudspecialist van Nederland te worden.

Uniserver Group, Nederlandse clouddistributeur,  maakte vandaag bekend een meerderheidsbelang in public-cloudspecialist CloudNation te hebben genomen. Met het bundelen van hun krachten bieden Uniserver Group en CloudNation een compleet aanbod op het gebied van clouddiensten voor Managed Service Providers (MSP’s), Independent Software Vendors (ISV’s) en bedrijven. De deelneming past in de groeistrategie van Uniserver: een echt Nederlands ecosysteem bouwen, waar bedrijven, MSP’s en ISV’s terecht kunnen voor al hun cloudvragen.

IBS en Uniserver Groep werkten al eerder samen

IBS heeft sinds 2012 een strategisch dialoog met de aandeelhouders van Uniserver. In 2016 en 2018 rondden zij al twee herfinancieringstrajecten af en IBS begeleidde Uniserver bij haar overname van Denit in de zomer van 2020. Aan deze samenwerking is opnieuw een vervolg gegeven met het adviseren van Uniserver bij de overname van CloudNation.

Uniserver Group

Uniserver Group biedt IT-organisaties de vrijheid en zekerheid om te focussen op hun eigen kracht: waarde creëren voor klanten en eindgebruikers. Uniserver Group stelt haar klanten in staat om innovatieve ICT-diensten voor hun klanten te ontwikkelen. Dat doen zij met de beste infrastructuur in Nederlandse datacenters, 99.98 procent up-time, een partner-only model en de beste cloudoplossingen. oor het in Nederland unieke partner-only model zijn de partners van Uniserver daadwerkelijk partners en geen concurrenten.

CloudNation

CloudNation is pas 2,5 jaar actief maar heeft zich in die periode ontwikkeld tot één van de weinige onafhankelijke public-clouddienstverleners voor MSP’s, ISV’s en eindklanten in Nederland. Arjen Vriens, één van de drie medeoprichters en aandeelhouders (samen met Bart Boonen en Joran Markx) , geeft aan dat CloudNation door haar onafhankelijke benadering een belangrijke positie heeft verkregen in de Nederlandse markt.