Een fantastisch kwartaal: verslag Q1 2019

Het eerste kwartaal van 2019 was een fantastisch kwartaal. Met name voor aandelen. Na het slechte vierde kwartaal van 2018, herstelden de wereldwijde beurzen fors. Dankzij de FED? Die een pauze in haar monetaire beleid inlaste. Verder onderzoeken we een opmerkelijke claim van de ECB. Zij stelt dat haar monetaire beleid een bijdrage levert aan het verminderen van de ongelijkheid. En de research van Deutsche Bank voorspelde een fusie tussen Commerzbank en … Deutsche Bank. Een mijnenveld voor Merkel? Politici bekritiseren de inkoop van de eigen aandelen van het bedrijfsleven. Is die kritiek terecht? De Italiaanse beurs presteert slecht. Maar zijn er dan helemaal geen goede Italiaanse aandelen? Tenslotte bespreken we de dood van de consumentenmerken en het allereerste klimaat faillissement.

 

Download hier het kwartaalverslag

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf u in, dan ontvangt u onze updates vanzelf per e-mail.
Volgende artikel ›

Vertrouw niet op de intuïtie van beleggers!