Beursgenoteerd beleggen met impact. Hoe doe je dat?

Eigenlijk is het niet meer de vraag óf je duurzaam belegt, maar vooral hóe je duurzaam belegt. En hoever je daarin wil gaan: is maatschappelijke waarde minder belangrijk, net zo belangrijk of belangrijker dan financiële waarde? Hoeveel impact wil je maken? En vanaf welk moment levert duurzaam beleggen op een actieve manier impact?

Een groeiend aantal vermogenden is op zoek naar manieren om meer uit hun vermogen te halen dan alleen financieel rendement. Vermogensdoelstellingen hebben naast een financiële dan ook steeds vaker een maatschappelijke component.

Paper Wire Group: ‘Impact investeren in beursgenoteerde aandelen’

Impact investing richt zich nog vaak op niet-beursgenoteerde investeringen, maar het is ook mogelijk via beursgenoteerd beleggen. Duurzaam beleggen zoals IBS dat doet is een van de mogelijkheden. Wire Group heeft hier een paper over geschreven.  Zij vindt beleggen in beursgenoteerde aandelen een laagdrempelige manier om met impact te investeren en legt dit uit in haar paper ‘Impact investeren in beursgenoteerde aandelen’. Met het paper biedt zij een overzicht van de mogelijkheden en overwegingen om met impact te beleggen in beursgenoteerde aandelen. Het geeft handvatten om actie te ondernemen en inzicht welke concrete beleggingsmogelijkheden er al zijn.

Duurzaam beleggen is voor ons de norm

Wij geloven dat een verantwoorde bedrijfsvoering een voorwaarde is voor het voortbestaan van een onderneming. Beleggen in bedrijven met een verantwoorde bedrijfsvoering is dus een vorm van risicomanagement. Daarnaast is tot nog toe niet aangetoond dat duurzaam beleggen rendement kost. Sterker nog, met de juiste strategie kan duurzaam beleggen een boven gemiddeld rendement opleveren. Duurzaam beleggen vinden wij dan ook de norm en is een van de vier vaste pijlers van onze beleggingsfilosofie.

 

DOWNLOAD PAPER

 

Over Wire Group

Wire Group werkt in Nederland als ‘wegwijzer’ voor holistisch wealth management, Impact  Investeren en Strategische Filantropie. Zij biedt educatie, onderzoek, strategie en het daadwerkelijk opbouwen van een impact portefeuille. Wire Group is in 2010 opgericht met als missie om een actieve bijdrage te leveren aan de professionalisering en het toegankelijker maken van de Impact Investing sector in Nederland.

IBS werkt al geruime tijd met Wire Group samen en wij hebben in het kader van hun paper met hen van gedachten gewisseld. Wij onderzoeken nu samen  naar mogelijkheden voor onze klanten om buiten de beurs om met impact te beleggen.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen of wilt u van gedachten wisselen over wat impact investing voor u kan beteken? Neemt u dan gerust contact op met Rogier Rake via rogier.rake@ibsca.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf u in, dan ontvangt u onze updates vanzelf per e-mail.
Volgende artikel ›

Is de stijgende rente slecht voor aandelen?

De beurzen corrigeren. En de stijgende rente in de VS krijgt hiervan de schuld. Maar is dat terecht?