Direct naar content
IBS - Capital Allies
Wat we schrijven
Nieuws 02-05-2018

Mind your steps! IBS loopt 16,1 kilometer voor Mind Young Academy

Op 23 september vindt weer de jaarlijkse Dam tot Damloop plaats. Een prachtig evenement dat veel publiek trekt en bijdraagt aan het positieve imago van hardlopen. Dat is een mooie ontwikkeling, want hardlopen is niet alleen goed voor je lichamelijke conditie, maar ook voor je mentale conditie. IBS Capital Allies en Stichting Mind doen mee met vijf teams.

Mentaal fitte jongeren met de Mind Young Academy: dáár lopen we voor

De opbrengst doneren we aan de Mind Young Academy, een scholenproject dat psychische problemen in de klas bespreekbaar maakt. Maar liefst 1 op de 5 jongeren van 19 jaar heeft al eens ernstige klachten gehad en 75% van deze klachten begint voor het 25e levensjaar. Zelfdoding is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren. Alarmerende cijfers, omdat veel jongeren het moeilijk vinden om over psychische problemen te praten en depressies of angststoornissen daardoor lang onopgemerkt blijven. Het is de ambitie van Mind om de MIND Young Academy landelijk uit te rollen; bij scholen in iedere gemeente in Nederland.

Doe mee en help de mentale conditie van jongeren!

We hebben een (zeer beperkt) aantal plekken beschikbaar voor sportievelingen die willen helpen. Een unieke kans om met een team mee te lopen voor een goed doel. Je kan ook een bijdrage leveren zonder te lopen door een donatie te doen via de actiepagina Doe mee met Mind. Alle hulp is welkom!

Heb je vragen of wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar Nathalie Gouw.

Doe mee met Mind!

Doe mee met Mind.